Profvoetballer meet straks hartslag met een Rolex

De gebroeders Van Limpt doen twee derde van hun elektronicabedrijf Bestronics in handen van investeerders om de krachten te bundelen en verrassende producten te maken.

Zwitserse horloges met meten aan bloedvaten, stents van Philips, de ijzersterke as van een truck. Het zijn de status-symbolen van Bestronics in Veldhoven. Dit bedrijf van de broers Anton en Hans van Limpt is een naam geworden in de mechanische maakwereld, waar precisiewerk de hoogste prioriteit heeft.

Om door te groeien naar de absolute top, moet Bestronics in Veldhoven verder bouwen aan zijn eigen basis en een toekomst veiligstellen. Dat kan, zoals de broers zelf zeggen, niet meer zonder hulp van buitenaf. Daarom hebben ze de handen ineengeslagen met de investeerders van OxGreenfield om meer kracht te hebben om investeringen te doen en nieuwe projecten te ontwikkelen. Samen met OxGreenfield hebben ze nu 100% van het bedrijf in handen.

Paradepaardjes
Het is één van de verhalen die de twee broers graag vertellen. Omgerekend wordt twee derde van hun succes ingevuld door de sport- en techwereld. Anton van Limpt: “We ontwikkelen samen met grote namen uit deze branches producten zoals bloedvatstents, elektronisch sturingsmechanisme, medische apparatuur en horloges die de hartslag kunnen meten.”

De broers zijn trots op hun paradepaardjes, waaronder de medische stents die gemaakt worden in nauwe samenwerking met Philips. De as van de truck, die ooit deel uitmaakte van de Duitse vrachtwagenindustrie, en de complexe medische apparaten waarmee medicijntransport gemeten wordt, behoren tot de hoogtepunten van het bedrijf.

Ultieme samenwerking
“We zijn trots op de samenwerking die we nu hebben met OxGreenfield,” zegt Hans van Limpt. De samenwerking heeft de mogelijkheid geopend om de omzet verder uit te breiden naar 30 miljoen euro per jaar.

Dat geeft hen de kans om te blijven investeren in nieuwe technologieën. Zo kunnen ze niet alleen nieuwe markten betreden, maar ook producten maken die tot de verbeelding spreken, zoals de Rolex-horloges met sensoren die bloedvaten en hartslag meten.

De aanpak werkt. De twee ondernemers krijgen een nieuwe mogelijkheid om verder te bouwen aan hun bedrijf met deze strategische samenwerking die hen meer slagkracht geeft en hun dromen in de medische en techwereld tot werkelijkheid maakt.

Lees het artikel hier: https://www.ed.nl/veldhoven/een-rolex-met-dezelfde-functies-als-een-smartwatch-het-is-het-paradepaardje-van-bedrijf-uit-veldhoven~ab4f76d7/?fbclid=IwY2xjawGEKvVleHRuA2FlbQIxMAABHUA3UBR_D9GukYyJnJnnUUxY-VICtMZRStYrSG4J3O-6ioc7vvwJ-7sz4A_aem_obzULich7VXZyvTS0gSAqQhttps://www.ed.nl/veldhoven/een-rolex-met-dezelfde-functies-als-een-smartwatch-het-is-het-paradepaardje-van-bedrijf-uit-veldhoven

Auteur: Harrie Verrijt (harrie.verrijt@ed.nl)
Locatie: Veldhoven

Profvoetballer meet straks hartslag met een Rolex

De gebroeders Van Limpt doen twee derde van hun elektronicabedrijf Bestronics in handen van investeerders om de krachten te bundelen en verrassende producten te maken. Zwitserse horloges met meten aan bloedvaten, stents van Philips, de ijzersterke as van een truck. Het zijn de status-symbolen van Bestronics in Veldhoven. Dit bedrijf van de broers Anton en …

Bestronics opent nieuw bedrijfspand

Bestronics heeft haar groeiambities kracht bijgezet met de aankoop van twee nieuwe bedrijfspanden op de Run 4208 & 4210. Met deze uitbreiding vergroten wij de flexibiliteit om aan de toenemende vraag te voldoen. De aankoop van de nieuwe locaties, strategisch gelegen nabij de bestaande vestigingen, markeert een belangrijke stap in de groeistrategie van Bestronics waarbij …